De Bot's van #Europoort

   
 

Informatie over de bots van channel #Europoort.

Om er voor te zorgen dat het kanaal #Europoort 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar is, gebruiken we momenteel 3 bots, te weten Hero, Gone^ en De_Ober(alleen voor de hapjes en de drankjes). Het woord bot is een afkorting van robot. Een bot is een computerprogramma dat verschillen de taken uitvoert. Op #europoort is het werken met bots als volgt geregeld:

  • Doordat er bots aanwezig zijn, bestaat het kanaal altijd.
  • In de bots zijn de gegevens opgeslagen van de vaste Europoort-ters en -sters. Sommige vaste bezoekers zijn channeloperator en hun "bevoegdheid" ligt ook vast in deze bots. En geregistreerde bezoekers kunnen via de bots aan elkaar boodschappen sturen in de vorm van "notes" (de bot is dus ook een klein mail-systeem).
  • Het bot Gone^ is beveiligingsbot, en dient ter ondersteuning van Hero.
  • Als IRC-ers zich ernstig misdragen hebben, zal in een van de bots ook een zogeheten permanente ban voor hem of haar zijn opgenomen. Dat betekent dat diegene automatisch van het kanaal #europoort wordt verwijderd.

Het bot van #europoort wordt beheerd door masters:
De volgende mensen mogen zich master noemen:

mattconn, stip, Jerommeke, Vinnie, Harlekijn, Salsa,

rule2.gif (799 bytes)

Als je een vaste Europoort-ter of -ster wilt worden, dan beslissen de masters of je een @tje krijgt. Als je er op wat voor manier dan ook misbruik van maakt, hebben de master het recht ,het @tje zonder opgaaf van reden weer te verwijderen.

Als je het @tje wel voor je nickname hebt staan, vind je hieronder enkele commando's die dan nuttig kunnen zijn.

Wachtwoord invoeren. Dat doe je door de volgende /msg te sturen:

/msg Hero pass <wachtwoord>

Op de plaats van <wachtwoord> zet je jouw wachtwoord (zonder de < en > dus). Gebruik nooit je nicknaam als wachtwoord en vergeet je wachtwoord niet!

rule2.gif (799 bytes)

Met een wachtwoord ben je een geregistreerde bezoeker van #europoort. Je hebt nu de beschikking over de volgende /msg commando's:

/msg Hero whois <nicknaam>

Hiermee kun je informatie opvragen over andere geregistreerde bezoekers van #europoort.

  /msg Hero info <wachtwoord> <tekst>

Hiermee kun je een informatieregel aan je gegevens in EuroServ toevoegen, bijvoorbeeld een kenmerkende uitspraak van of over je. Op de plaats van <wachtwoord> zet je jouw wachtwoord (zonder de < en >). Realiseer je dat die tekst door anderen kan worden gezien als zij het commando /msg Hero whois <nicknaam> gebruiken!

  /msg Hero email <email-adres>

Hiermee kun je jouw email-adres aan je gegevens in EuroServ toevoegen. Realiseer je dat dit email-adres door anderen kan worden gezien als zij het commando /msg EuroServ whois <nicknaam> gebruiken!

  /msg Hero pass <oude-wachtwoord> <nieuwe-wachtwoord>

Hiermee kun je jouw wachtwoord veranderen. Gebruik nooit je nicknaam als wachtwoord en vergeet je wachtwoord niet! (Als je je wachtwoord toch vergeten bent dan moet je de hulp inroepen van een van de masters.)

/msg Hero ident <wachtwoord> [nicknaam]

Als je op een andere manier (vanaf een andere provider of met andere inbelgegevens dan die je gewoonlijk gebruikt) inlogt, zal Hero je niet herkennen. Je hostmask komt immers niet overeen met hetgeen in Hero is geregistreerd. Met dit commando voeg je jouw huidige hostmask toe aan de gegevens in EuroServ. De [nicknaam] is alleen nodig als je nu ook een andere nicknaam gebruikt dan die in EuroServ is geregistreerd. Vermeld in dat geval bij [nicknaam] de nicknaam waaronder je in EuroServ bekend bent. Lukt dit niet, vraag dan hulp aan een van de masters.

rule2.gif (799 bytes)

Daarnaast kun je gebruik maken van het "notes-systeem" van Hero om aan andere geregistreerde bezoekers boodschappen te sturen. Zodra degene voor wie de boodschap bestemd is, het kanaal binnenkomt, wordt hij of zij gewaarschuwd dat er (een) note(s) is/zijn. In feite is het een klein soort e-mail systeem. Om een note voor iemand te plaatsen gebruik je het commando:

/msg Hero notes <wachtwoord> to <nicknaam> <tekst>

Het <wachtwoord> is jouw wachtwoord; de <nicknaam> is de nicknaam van degene voor wie de note bestemd is en <tekst> is de boodschap zelf. Die tekst bestaat uit één lange regel. Zelf met return nieuwe regels maken binnen een note kan dus niet. Ook de < en > gebruik je natuurlijk niet.

rule2.gif (799 bytes)

Als er een note voor jou aanwezig is wordt je, zodra je #europoort binnenkomt, daarop gewezen. Om te weten van wie de note(s) is/zijn, gebruik je het commando:

/msg Hero notes <wachtwoord> index

Je krijgt dan een lijstje te zien van alle notes. Je ziet van wie de note is en wanneer die voor je werd achtergelaten. Elke note heeft een nummer in dat lijstje. Dat nummer kun je gebruiken voor de volgende commando's:

/msg Hero notes <wachtwoord> read #

Op de plaats van # vul je het nummer in van de note die je wilt lezen. De tekst van de note wordt nu afgebeeld.

/msg Hero notes <wachtwoord> erase #

Op de plaats van # vul je het nummer in van de note die je wilt laten vervallen. Je kunt ook alle notes laten vervallen met: /msg Hero notes <wachtwoord> erase all

rule2.gif (799 bytes)

En tenslotte: als je channeloperator bent op #europoort dan gebruik je het commando:

/msg Hero op <wachtwoord>

om het @ voor je naam te krijgen.
Wij wensen jullie heel veel chat plezier, met of zonder @tje.

 
   


Free counter and web stats