Nieuws van het Calandkanaal

Tunnel Nieuwtjes   
 

Werkzaamheden aan Calandtunnel hervat

Zondag 23 Juni 2002
ROTTERDAM (ANP) -
Met een week vertraging is Rijkswaterstaat zondag verdergegaan met het afzinken van elementen voor de toekomstige Calandtunnel.

Vorig weekeinde moesten de werkzaamheden worden stopgezet nadat een scheur was ontstaan in de damwand van de tunnel onder het Calandkanaal, die tussen Rozenburg en het Europoortgebied komt te liggen. Door de scheur, die Rijkswaterstaat woensdag dichtte, spoelde vorige week zaterdag grond weg onder de nabijgelegen Neckarweg.

Daardoor sloeg een weggedeelte van ongeveer vijf meter weg. Pas nadat het derde tunnelelement volgende week zondag is afgezonken in de sleuf onder het kanaal, kan worden begonnen met de reparatie van de weg.
Bron: http://www.chello.nl


Rijkswaterstaat dicht damwand Calandtunnel

Woensdag 19 Juni 2002

Rozenburg-
Rijkswaterstaat is er woensdagochtend in geslaagd de scheur in de damwand voor de toekomstige Calandtunnel te dichten. Zaterdag sloeg de sleuf onder het Calandkanaal waarin tunnelelementen worden geplaatst lek. Waarschijnlijk is een fout in de constructie de reden. Vrijdag bepaalt Rijkswaterstaat of de situatie zodanig is genormaliseerd dat zondag het afzinken van tunnelementen kan worden hervat.

Foto gemaakt op 16 juni 2002 ( Met dank aan Leo P.)
Klik op onderstaande foto voor een groter formaat.

Picture 3

Rotterdams Dagblad

back