Nieuws van de Waterweg
   
 

Info - Pagina

Cruiseseizoen - 2009
Cruisse Schepen in de Waterweg/Rotterdam
Lijst van verwachte cruiseschepen


Waterweg van Rotterdam naar de Noordzee, in 1915-1916

Deze magnifieke waterkaart is heel gedetailleerd, hij toont niet alleen de Nieuwe Maas en de Nieuwe Waterweg, maar ook de havens van Rotterdam, Schiedam, Vlaardingen, Hoek van Holland; en de bedrijvigheid langs het water. Hier wat afbeeldingen van zo'n 30 km waterweg . Klik op onderstaande plaatjes voor een eventuele vergroting.

              


Ook kan er worden gevist in de Waterweg

Tussen maassluis en Hoek van Holland ligt de waterweg en tussen dit gedeelte wordt ook veel gevist. Aan de maassluise kant is het water dieper dan aan de kant van rozenburg want, daar kan men met laagwater op de strandjes staan te vissen en aan de maassluise kant staat men op stenen of glooing. De waterweg staat er toch wel bekent om, omdat er meestal vroeg gulletjes worden gevangen. Aan de kant tussen maassluis en hoek van holland zijn altijd wel een paar stekken te vinden waar goed gul wordt gevangen. Een daar van is bij de stormvloedkering en het stuk tegenover de sinres. Naar mijn mening kan men daar het beste vissen van 1uur voor hoog water tot 1uur na het hoge water omdat het er erg hard kan stromen. Men moet hier wel vissen met een lange hengel (5mtr) met een snelle molen. De lijndikte waar men hier mee vist is minimaal 35/00 mm of een gevlochte lijn omdat men hier nogal eens vast kan komen te zitten zodat men de lijn eventueel los kan trekken.

De waterweg aan de kant van Rozenburg heeft ook een paar goede visstekken. Men heeft hier wel een voordeel want bij laag water kan men beneden op de stenen of op het strandje staan. Bij hoog water kan men dan op de glooing gaan staan, maar deze is niet zo hoog wat dus in het voordeel ligt. Alleen moet men hier wel verder gooien omdat de vaargeul verder weg ligt dan aan de Maassluise kant. Ook hier zou ik aanraden een 5mtr hengel te gebruiken om bij hoog water de vis over de stenen te liften. de te vangen vis is hier: gul, paling, bot, wijting, zeebaars en tong.

back