Nieuws van de Waterweg
   
 

23-05-05

Primeur bij Keppel Verolme
Cruiseschip maandag doormidden gezaagd

Vanavond (maandag 23 mei) wordt tussen 18.00 en 22.00 uur de laatste hand gelegd aan het 700 meter zaagproces waarbij het cruiseschip de Enchantment of the Seas in tweeën wordt gedeeld. Daarna begint het scheidingsproces waarbij de voorsteven los komt van het achterdek. Dit gebeurt via een speciaal ontworpen schuifsysteem waarbij de twee scheepsdelen centimeter voor centimeter van elkaar worden verwijderd. De vrije ruimte wordt minimaal 29 meter omdat het nieuwe tussenstuk van de Enchantment of the Seas 22,2 meter breed is en maar liefst elf dekken hoog. Dit is de eerste maal dat een dergelijk huzarenstukje op een Nederlandse werf wordt uitgevoerd.

Begin juli weer in de vaart

Na de splitsing wordt het nieuwe tussenstuk, dat in Finland is gebouwd, tussen het bestaande voor- en achterdek gelast. Een klus die samen met de herinrichting van het schip enkele weken in beslag gaat nemen. Als alles volgens planning verloopt, steekt de Enchantment of the Seas eind juni de Atlantische Oceaan weer over. Tijdens deze oversteek worden alle hutten opnieuw voorzien van vloerbedekking, gordijnen en nieuwe bedden. Begin juli worden in New York enkele feestelijke open dagen gehouden waarna de Enchantment op 7 juli aan haar eerste cruise naar Canada en New England beginnen.

Tijdens diverse cruises vanuit New York en Philadelphia worden de plaatsen Halifax, Boston, Bar Harbor, Marta’s Vinyard, Portland en Quebec City aangedaan.

Eerste bungy jump op zee

De verlenging van het cruiseschip biedt de gelegenheid om het schip van een aantal nieuwe attracties te voorzien. Naast 151 nieuwe hutten (waaronder twee zes persooncabines) zijn de hangende bruggen (‘suspension bridges’ ) aan weerszijden van het zwembaddek ongetwijfeld de meest spectaculaire toevoeging. Deze (uitschuifbare) hangbruggen steken bijna 20 meter uit stuur- en bakboord. Vanaf deze bruggen hebben de passagiers een ongekend panoramisch uitzicht over de zee en het schip. Nieuw zijn ook de eerste bungy jump trampolines op zee.

Meer info over de cruises die de Enchantment of the Seas gaat uitvoeren kunt u vinden op www.amca.nl

back