Nieuws van de Waterweg
   
  30 - 11 - 00
'Vier hoog' meteen aan de ketting gelegd Picture 1
Rotterdam -
Een mammoettransport met 26 casco's van binnenvaartschepen, dat gisteren na een reis van ruim zes maanden vol ontberingen vanuit de Chinese havenstad Shanghai de Rotterdamse haven is binnengevaren, is onmiddellijk aan de ketting gelegd. Deurwaarders hebben beslag gelegd op de casco's. Een aantal eigenaren van de casco's is bang dat de bouwer, het Rotterdamse Dutch Marine Association (DMA), door schadeclaims failliet zal gaan. De aflevering van, de binnenvaartschepen heeft een aanzienijke vertraging opgelopen.

Door de overstromingen in de delta van de Yangzé raakten eerst de Chinese werven achter op het tijdschema, daarna ging het tijdens de reis mis. Na een storm dobberde het transport anderhalve week rond voor Kaap Hoorn. De stormschade was pas na een maand gerepareerd.

Volgens de Ridderkerkse makelaar Huizinga & Snijder is de beslaglegging door de groep kopers een onnodige paniekreactie. "Er is geen enkele aanwijzing dat DMA zal omvallen," zegt directeur J. Snijder. "Er zal best over de leveringscondities worden gesproken, maar de kopers hebben hun eigendom door een registratie bij het kadaster al lang veilig gesteld."

* * source: Rotterdams Dagblad 30 - 11 - 00 * *

back